logo
امروز : جمعه ۲۴ مهر ۱۴۰۵ ساعت ۱۷:۲۶
[ شناسه خبر : ۵۴۷۹۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 7 دقیقه ]
امام جمعه ابهر:

ایران با مدیریت جهادی از بحران عبور می‌کند

-ایران-با-مدیریت-جهادی-از-بحران-عبور-می‌کند
امام جمعه ابهر، با تأکید بر ضرورت مدیریت جهادی در شرایط جنگ اقتصادی گفت: اقتصاد ایران با وجود فشارهای تحریمی و مشکلات موجود، با تقویت تولید داخلی، مدیریت هدفمند منابع و اصلاح شیوه‌های تصمیم‌گیری می‌تواند از بحران عبور کند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ حجت‌الاسلام سعید مرادپور در خطبه‌های نماز جمعه این هفته ابهر، ضمن دعوت نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، میلاد باسعادت حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار را تبریک گفت و بر ضرورت الگوگیری از سیره این بانوی بزرگ اسلام در مواجهه با مشکلات و بحران‌ها تأکید کرد.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه حضرت زینب (س) تنها یک بانوی داغ‌دیده در واقعه کربلا نبود، افزود: ایشان قله زیست مؤمنانه و الگویی برجسته از مدیریت بحران، ایمان، توکل و استقامت بود که پس از واقعه عاشورا، در سخت‌ترین شرایط، مسئولیت سنگین هدایت کاروان اسرا و تبیین حقیقت قیام امام حسین (ع) را بر عهده گرفت.

امام جمعه ابهر خاطرنشان کرد: حضرت زینب (س) با تکیه بر یاد خدا، توکل به قضای الهی و ایستادگی در برابر دشمن، در اوج مصیبت‌ها فرمودند «ما رأیتُ إلا جمیلاً»؛ یعنی جز زیبایی چیزی ندیدم. این سخن، درسی بزرگ برای همه انسان‌هاست که نشان می‌دهد ایمان عمیق می‌تواند روح انسان را در برابر سهمگین‌ترین حوادث استوار نگه دارد.

وی با اشاره به نام‌گذاری سالروز ولادت حضرت زینب (س) به‌عنوان روز پرستار، اظهار کرد: این نام‌گذاری نشان‌دهنده پیوند عمیق میان فرهنگ ایثار، صبر، خدمت و مراقبت از انسان‌هاست و جامعه پرستاری کشور نیز در عمل، جلوه‌ای از همین ارزش‌ها را به نمایش گذاشته است.

مرادپور با اشاره به اهمیت راهبردی حرفه پرستاری، تصریح کرد: مقام معظم رهبری بر اهمیت ویژه این حرفه تأکید کرده‌اند؛ چراکه پرستاری صرفاً یک شغل یا جایگاه استخدامی در نظام سلامت نیست، بلکه یکی از ارکان اساسی امنیت روانی و سلامت جامعه به شمار می‌رود. پرستاران در دشوارترین شرایط، از دفاع مقدس و دوران همه‌گیری کرونا گرفته تا بحران‌های مختلف، همواره در خط مقدم خدمت‌رسانی حضور داشته‌اند.

وی ادامه داد: امروز نیز پرستاران با روحیه ایثار و اخلاص، در شرایط دشوار و حتی زیر بمباران‌ها، برای نجات جان مجروحان و کودکان تلاش می‌کنند و این مسئولیت‌پذیری، جایگاه والای آنان را در نظام سلامت نشان می‌دهد.

امام جمعه ابهر با تأکید بر اینکه قدردانی از پرستاران نباید به سخنان و شعارها محدود شود، گفت: اجرای کامل قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، جبران کمبود نیروی انسانی در بیمارستان‌ها و پایان دادن به قراردادهای ناپایدار و کوتاه‌مدت، از جمله مطالبات جدی جامعه پرستاری است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: جامعه‌ای که قدردان مدافعان سلامت خود باشد، در برابر بحران‌ها از تاب‌آوری بیش‌تری برخوردار خواهد بود و امیدواریم با تأسی به سیره حضرت زینب کبری (س) و حمایت همه‌جانبه از پرستاران، پرچم خدمت و سلامت در سراسر کشور همواره برافراشته بماند.

مرادپور در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ضرورت مشارکت مردم در بازسازی صحن حضرت زینب کبری (س) در کربلای معلی، از مؤمنان خواست در حد توان خود در این امر خیر مشارکت کنند.

وی با بیان اینکه توسعه فضاهای زیارتی و خدمات‌رسانی به زائران، نیازمند همراهی و مشارکت خیران است، افزود: تجربه ساخت صحن حضرت فاطمه زهرا (س) در نجف اشرف نشان داد که توسعه این فضاها تا چه اندازه می‌تواند در بهبود شرایط اسکان و پذیرایی از زائران مؤثر باشد.

امام جمعه ابهر با اشاره به امکان مشارکت در این طرح از طریق شماره‌گیری کد اعلام‌شده در سخنرانی، تأکید کرد: هر فرد می‌تواند متناسب با توان مالی خود، مبلغی را برای مشارکت در این اقدام اختصاص دهد و در گسترش این خدمت معنوی سهیم شود.

 وی در ادامه خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به تحولات منطقه غرب آسیا و تحرکات نظامی آمریکا، اظهار کرد: منطقه در یکی از حساس‌ترین مقاطع تاریخی خود قرار دارد و تحولات اخیر، نشان‌دهنده شرایط پیچیده و چالش‌های راهبردی پیش روی آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

 مرادپور با طرح این پرسش که آیا افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه ناشی از قدرت است یا استیصال، افزود: تحولات میدانی و شرایط منطقه نشان می‌دهد که دشمن با معادلاتی روبه‌رو شده که محاسبات پیشین آن را با چالش مواجه کرده است.

 وی با اشاره به تغییر رویکرد دفاعی جمهوری اسلامی ایران به سمت تقویت بازدارندگی فعال، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد دشمن بدون پرداخت هزینه، تنش‌ها و درگیری‌ها را به سایر کشورها تحمیل کند. هرگونه محاسبه اشتباه درباره توان دفاعی و بازدارندگی ایران می‌تواند پیامدهای جدی برای طرف مقابل به همراه داشته باشد.

 امام جمعه ابهر با اشاره به اهمیت راهبردی تنگه هرمز در معادلات انرژی جهان، خاطرنشان کرد: امنیت منطقه و جریان انتقال انرژی، از موضوعات مهم در معادلات بین‌المللی است و هرگونه تنش گسترده در این منطقه می‌تواند اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار دهد.

 وی ادامه داد: افزایش تنش‌ها و حضور نظامی آمریکا را باید در چارچوب تحولات منطقه‌ای و مشکلات سیاسی و راهبردی این کشور و رژیم صهیونیستی ارزیابی کرد، جمهوری اسلامی ایران آغازگر جنگ نیست و از گسترش درگیری‌ها استقبال نمی‌کند، اما در برابر هرگونه تهدید و اقدام خصمانه، از منافع و حاکمیت ملی خود دفاع خواهد کرد.

 مرادپور با تأکید بر اینکه تصمیم‌گیری‌های طرف مقابل باید بر مبنای واقعیت‌های میدانی و پذیرش حقوق ملت ایران باشد، گفت: هرگونه خطای محاسباتی می‌تواند هزینه‌های سنگینی به همراه داشته باشد و آینده منطقه بیش از هر چیز به عقلانیت، اراده ملت‌ها و معادلات واقعی قدرت وابسته است.

 وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تبلیغات رسانه‌های دشمن درباره وضعیت اقتصادی ایران، اظهار کرد: اقتصاد کشور با فشارهای سنگین ناشی از تحریم‌ها و شرایط جنگی مواجه است، اما فشار اقتصادی را نباید با فروپاشی اقتصادی یکسان دانست.

 امام جمعه ابهر با بیان اینکه بخشی از واحدهای تولیدی کشور با ظرفیت پایین‌تر از توان واقعی خود فعالیت می‌کنند، افزود: کاهش ظرفیت تولید به معنای از بین رفتن زیرساخت‌های اقتصادی نیست؛ چراکه تجهیزات، نیروی انسانی و ظرفیت‌های تولیدی همچنان وجود دارد و در صورت بهبود شرایط، امکان بازگشت و افزایش تولید فراهم خواهد شد.

وی با تأکید بر ضرورت تغییر رویکرد مدیریتی متناسب با شرایط موجود، تصریح کرد: در شرایط جنگ اقتصادی نمی‌توان با قوانین و بروکراسی دوران صلح کشور را اداره کرد. اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگری به فرماندهی واحد، تصمیم‌گیری سریع، مدیریت متمرکز و پاسخ‌گویی شفاف نیاز دارد.

 مرادپور با اشاره به ضرورت اولویت‌بندی منابع ارزی کشور، خاطرنشان کرد: در شرایط محدودیت منابع، تخصیص ارز باید با اولویت تأمین کالاهای اساسی و ضروری، پشتیبانی از تولید و نیازهای حیاتی کشور انجام شود و منابع ارزی نباید صرف واردات کالاهای غیرضروری و لوکس شود.

 وی همچنین بر ضرورت تأمین مالی زنجیره تولید و مدیریت ناترازی‌های بانکی تأکید کرد و گفت: استفاده بهینه از منابع محدود کشور و حمایت هدفمند از بخش تولید، از جمله اقداماتی است که می‌تواند آثار فشارهای اقتصادی را کاهش دهد.

امام جمعه ابهر با بیان اینکه جنگ اقتصادی تنها به ایران محدود نمی‌شود، افزود: افزایش هزینه‌های انرژی و رشد قیمت کالاها در کشورهای غربی نیز نشان می‌دهد که بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بر اقتصاد طرف‌های مختلف تأثیر می‌گذارد.

 وی در پایان تأکید کرد: القای فروپاشی اقتصادی ایران، بخشی از جنگ روانی و تبلیغاتی دشمن است. هرچند مشکلات اقتصادی و فشارهای معیشتی مردم جدی است و باید برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی شود، اما عبور از این شرایط نیازمند مدیریت کارآمد، اولویت‌بندی منابع، تقویت تولید داخلی و حفظ انسجام و اعتماد عمومی است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر